Canicross

Canicross is samen met je hond hardlopen op, meestal, onverharde paden. De hond trekt jou vooruit. Dat betekend dat je een hogere snelheid kan lopen dan wanneer je zonder hond gaat hardlopen. Hierbij vorm je samen met je hond een team. Behalve dat je op deze manier werkt aan de onderlinge band tussen jou en je hond, werk je ook nog eens aan je eigen conditie en kan je hond zijn energie goed kwijt. Een leuke bijkomstigheid is dat de meeste honden het erg leuk vinden om te doen.

Canicross komt oorspronkelijk uit Canada. De sledehonden worden in de zomer met deze sport in conditie gehouden. Je hond draagt een speciaal tuig en jij een heupgordel. Je bent met je hond verbonden door middel van een elastische lijn die 1.5 / 2 meter lang is. Het is de bedoeling dat je hond zo fanatiek wordt dat hij voor je loopt en je trekt, maar het is ook toegestaan dat de hond naast je mee rent. Je mag je hond niet zelf op sleeptouw nemen zodat hij achter je aan rent. Je hond moet het wel leuk vinden om te trekken. We krijgen vaak de opmerking: Maar mijn hond mag normaal juist niet trekken! Doordat je tijdens het canicrossen met een ander tuig/harnas werkt en je zelf een andere uitrusting aan hebt, zal je hond de connectie gaan leggen tussen het normale wandeltuig/halsband en tussen het canicross tuig.

Wanneer je hond goed trekt, kan je hem aanmoedigen met een stemcommando. Hierdoor laat je aan je hond weten dat het goed is dat hij trekt. Iedereen die kan hardlopen en een hond heeft kan zich aanmelden voor onze canicross cursus. Het maakt niet uit welken hond je hebt of hoe zwaar hij is. Wel is het belangrijk dat je hond minimaal 1 jaar oud is en gezond is. Tijdens onze cursus werken we met een opbouwschema, zodat we gericht werken aan de conditie van jou en je hond.

Deze cursus wordt gegeven  in Barneveld. De kosten bedragen per 10 lessen € 125.-

Klik hier om je aan te melden…

Koudhoornweg 6 – 6741 JG – Lunteren – +31(0)6 228 21 462 –info@hondenschoolmiddennederland.nl

IBAN: NL37RBRB0827521790 – KVK: 08098296 – BTW: NL168123939B01